Boek Review: Mijn leven in Rose Red

Stephen King's Rose Red
There's no place like home




Rose Red is de miniserie (op video en dvd verkrijgbaar) die Stephen King speciaal voor televisie schreef. Het vertelt over de paranormale expeditie die onderzoekster Dr. Joyce Reardon van de Beaumont Universiteit onderneemt om te bewijzen aan haar stafgenoot Professor Miller dat er in Rose Red een kwaadaardige kracht schuilt. Met zes mensen die elk afzonderlijk een paranormaal talent hebben (waaronder een 15-jarig autistisch meisje) is zij vastbesloten Red Rose tot een nieuw kwaadaardig leven te wekken.

Red Rose werd in 1907 gebouwd door oliebaron John P. Rimbauer. Zijn vrouw Ellen heeft haar hele leven besteed aan het uitbreiden van het huis, na haar bizarre verdwijning en het stopzetten van de bouw is het huis echter groter geworden zonder dat daar menselijke krachten aan te pas zijn gekomen.

De paranormale expeditieleden komen tot verbijsterende ontdekkingen in het huis over de mensen die in het huis zijn verdwenen of daar zijn gestorven en worden uiteindelijk ook geconfronteerd met hun eigen demonen.

Rose Red is het eerste script dat Stephen King schreef na het auto-ongeluk dat hem bijna fataal werd. Rose Red zal niet in boekvorm verschijnen.