Preview: MTV Music Generator 3

Naast het gewone plakken van loops, zoals dat ook in programma's als Magix Music Maker gebeurt, heb je in MTV MG3 een aantal leuke extra's tot je beschikking, waarvan er één bovendien best bijzonder is voor een console!


Allereerst heb je de Beatbox. Met de Beatbox gebruik je losse instrumenten om je eigen drumloops samen te stellen. Je doet dit met maximaal zes verschillende soorten instrumenten: de kick-bass, snares, een gesloten en een open hi-hat, bekkens en percussie-instrumenten.

De Melody-tool stelt je in staat om, het woord zegt het al, eigen melodieuze loops samen te stellen. Je speelt die uiteraard met je controller in, maar de interface ziet er netjes uit en daardoor blijft alles duidelijk en relatief makkelijk.

Overigens heeft MTV MG3 gezorgd voor genoeg instrumenten. Je kunt maar liefst uit 4.000 samples kiezen!


Natuurlijk zijn er altijd mensen voor wie 4.000 samples niet genoeg is. Bovendien zijn dat allemaal standaard samples dus kan ik me voorstellen dat je liever wat origineels maakt of gebruikt. Maar ook dat kan! Daar zijn de Ripper en de Waves-tools voor.

Met de Ripper kun je, jawel, muziek rippen! Stop een audio-cd in je Xbox en de Ripper haalt er maximaal acht seconden tegelijk als sample vanaf (acht seconden is de wettelijke limiet). Zo kun je maximaal twintig samples van acht seconden opslaan op je Xbox harddisk.

Met de Waves-tool tenslotte, kun je samples bewerken. Bestaande, maar ook je zelfgeripte samples. Niet heel uitgebreid, maar dat de functie er in zit is al heel wat!

Samenvattend

Met tien nummers, 4.000 samples en de mogelijkheid om zelf nieuwe samples te rippen en samen te voegen tot je eigen creatie van maximaal 24 kanalen, is MTV Music Generator 3 een indrukwekkend programma voor de Xbox.

Het programma ziet er hip en modern uit, de tutorials helpen je snel op weg en met de tien gelicenseerde nummers heb je iets bekends om mee te beginnen. De 10% die nog niet af is, kan volgens mij weinig meer toevoegen!


MTV Music Generator 3 zal naar verwachting in juni verschijnen.