Film Review: The Score

Frank Oz is de man die samen met Jim Henson een van de grote breinen achter de muppets was, de stem van Miss Piggy deed, maar ook die van Yoda in de Star Wars films. Hij regiseerde talloze muppet-films en met producties als The Dark Crystal zette hij zijn hielen diep in het genre jeugdfilms.



Niet echt het persoon waar je een film als The Score van verwacht.
Toch zie je in The Score dat hij een voorliefde heeft voor dit genre. Hij neemt zich de tijd om een verhaal te vertellen in een tijd waarin het lijkt dat er naast romantische komedies alleen maar plaats is voor grote effecten films.

De cast die hij mag gebruiken om dit verhaal naar het grote doek over te zetten liegt er ook niet om. De Niro, Norton en Brando, alledrie acteurs die hoog boven de acteurs van hun generatie uitsteken, beloven een chemie op het witte doek die daardoor alleen al een horde bezoekers weer naar de bioscoop zullen lokken.


The Score komt langzaam op gang, maar weet de aandacht goed vast te houden. Maar de film is net iets te braaf.
Oz neemt zich de tijd zijn verhaal te vertellen maar neemt net iets te veel tijd. De kwaliteit van de film zou net dat beetje hoger zijn geweest als hij hier en daar wat versnelling had aangebracht om het verhaal wat meer vaart te geven.

De beloofde chemie tussen de drie hoofdrol spelers blijkt jammergenoeg niet vervuld te worden.
De niro en Brando presteren ver beneden de maat. Het enige lichtpuntje is Norton, die een rol neerzet die je bij blijft. Naast de met elke film breder wordende Brando en de matig spelende de Niro steekt het talent van Norton dan ook pijnlijk af.




Conclusie:
The Score is geen slechte film, maar gaat ten onder aan haar eigen verwachtingen. Een cast als deze beloofd een goede film met sterke acteer prestaties. Door het matige spel van de cast en de langdradige regie is The Score niet de film geworden die het had kunnen zijn.
Toch is hij zeker de moeite waard. Het is goed weer eens een film te zien die steunt op een echt verhaal, en niet alleen maar op de entertainment waarde van special effects. Frank Oz heeft zijn best gedaan, jammer dat hetzelfde niet kan worden gezegd van Brando en de Niro.

Score: een magere 7