FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zondag 25 juni 2000

Vorstenkinderen mijden internaat

The Animated Gif*Friends had ons via de newssubmit het volgende te melden: De Britse prins Andrew en zijn ex-vrouw Sarah Ferguson zien ervan af hun twee dochters naar het Aiglon College in het Zwitserse kuuroord Villars te sturen. Het internaat is in maart wegens een seksschandaal in opspraak geraakt.

In een verklaring laten Andrew en zijn ex-vrouw vrijdag weten dat ,,een stabiele omgeving'' voor hun kinderen de allerhoogste voorrang heeft. Prinses Beatrice (11) zou in september naar Aiglon gaan en haar een jaar jongere zuster Eugenie volgend jaar. Het internaat behoort tot de duurste opleidingen ter wereld.

Drie scholieres van het internaat meldden in maart dat een onbekende man 's nachts hun slaapkamer was binnengedrongen en hen ,,onzedelijk'' had betast. Een van de drie deed aangifte van verkrachting. Een vroegere directeur zit in hechtenis. Hij wordt ervan verdacht dat hij zijn beide zonen (tien en vier jaar) seksueel heeft misbruikt.

Eis van 49 miljoen tegen Michael Jackson

The Animated Gif*Friends had ons via de newssubmit het volgende te melden: Concertorganisator Marcel Avram uit München eist 21,2 miljoen dollar (ongeveer 49 miljoen gulden) van Michael Jackson. Hij beschuldigt de Amerikaanse zanger van contractbreuk en bedrog, zo meldt Avrams onderneming Mama Concerts & Rau.

Volgens Avram heeft Jackson niet aan zijn contractuele verplichtingen voldaan door rond de eeuwwisseling twee concerten, in Sydney en Honolulu, af te zeggen. De klacht is ingediend bij een rechtbank in Los Angeles.

Avram heeft vele jaren concerten van Jackson georganiseerd. Hij gold als de beste vriend van de zanger.

Cubaan viert 120e verjaardag

The Animated Gif*Friends had ons via de newssubmit het volgende te melden: Een Cubaan die sinds zes jaar bij zijn dochter in Florida woont, heeft zaterdag naar eigen zeggen zijn 120e verjaardag gevierd. Als dat klopt, is hij de oudste mens ter wereld. Juan Pedro Ramos vierde zijn verjaardag voornamelijk rustend, nadat hij op zijn feestje vrijdagavond nog had gedanst.

In het Cubaanse paspoort van Ramos staat dat hij op 24 juni 1880 is geboren in Puerto Rico. Maar het Guinness Book of Records eist meer documentatie. Het boek houdt het er op dat de Engelse Eva Morris met haar 114 jaar de oudste mens is. De officieel oudste man is de Amerikaan Benjamin Harrison Holcomb (110).

De oudst levende mens ooit is volgens het Guinness Book de Française Jeanne Louise Calment. Toen ze stierf in augustus 1997 was ze 122 jaar en 164 dagen.

Turkije verdrinkt oude stad

The Animated Gif*Friends had ons via de newssubmit het volgende te melden: In Zuid-Oost Turkije dreigt zich een cultureel drama te gaan voltrekken. De Romeinse vestiging Zeugma, die door kenners wordt vergeleken met met een archeologische schatkamer als Pompeji, zal binnenkort ‘verdrinken’ met een groot deel van haar cultuurschatten. De Turkse overheid gaat het gebied waarin Zeugma en het dorpje Belkis liggen onder water zetten als onderdeel van een ambitieus plan om waterkracht op te wekken en land te irrigeren.

Zeugma was met z’n 70.000 inwoners rond het begin van de jaartelling een belangrijk tussenstation op de Zijderoute. De Romeinse stad langs de oever van de Eufraat werd in de derde eeuw na Christus verwoest door een invasie, een brand en een aardbeving.

Marechaussee naar nonnenklooster

The Animated Gif*Friends had ons via de newssubmit het volgende te melden: De Koninklijke Marechaussee (KMAR) in Ter Apel verhuist volgende week van het Vertrekcentrum (VC)naar Huize St. Lucia aan de Kapelweg. De vestiging van de KMAR in het voormalige nonnenklooster is het gevolg van de opheffing van het VC, waar de marechaussee onder meer belast was met de uitzetting van uitgeprocedeerde asielzoekers.

In het toekomstige Aanmeldcentrum (op het voormalig VC-terrein aan de Ter Apelervenen) blijft de marechaussee onderzoek verrichten naar de identiteit en nationaliteit van vreemdelingen. In het gebouw aan de Kapelweg werken straks negentien mensen. Toen het nog als klooster fungeerde, runden de nonnen er een kleuterschool, een naaischool en een huishoudschool.

Mike Tyson bokst wél 3 seconden

R@b schreef voor de newssubmit het volgende boksreview:

Vannacht werd live op Canal+ de bokswedstrijd tussen Mike Tyson en ene Lou Savarese, in Glasgow (Engeland) uitgezonden. Voorzien van ''deskundig'' commentaar door Arnold van der Leijde en Arno Vermeulen, beloofde dit een waar spektakel te worden. ''Sterke tegenstander'' zei Arnold nog.
Met de spreekwoordelijke zak chips op schoot, zat ik om 00:45 klaar voor de buis en na 3 seconden lag de tegenstander van Tyson al op zijn gat. Na 10 tellen rust ging de bokspartij nog 20 seconden verder, waarna de scheidsrechter de eenzijdige partij onderbrak omdat Tyson veel en veel te sterk was. Mike ging echter gewoon door en sloeg nog bijna de scheidsrechter knock out. (Hij raakte de man, die daarop viel) Tyson werd hiervoor echter niet gediskwalificeerd en dus tot terechte winnaar uitgeroepen.

Nog geen minuut boksen......Hoeveel zou Canal+ hiervoor betaalt
hebben. ?

Italië - Roemenië (2-0)

Door uw verslaggever Machielovic:



In het Koning Boudewijn stadion, de sfeer voor aanvang van de match in de stad was rustig en relaxed omdat veel mensen nog opzoek waren naar kaartjes, het stadion was bij lange na niet uitverkocht. Popescu is voor de rest van het toernooi uitgeschakeld door een blessure opgelopen in de vorige wedstrijd. Ilie, Contra en Petrescu zijn geschorst, en Hagi heeft nu een bijna helemaal kale Tedlook . Italië is de favoriet voor de winst maar dat is al vaker erg tegengevallen voor een tegenstander van Roemenië.

Laatste reviews en specials
special
VrijMiBabes #209 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1272
review
Er zit muziek in Doctor Who, al kan het soms wat eentonig zijn
review
Het nieuwe seizoen van Doctor Who gaat van start met een klassieke opener
special
Random Pics van de Dag #1271
review
Kingdom of the Planet of the Apes laat zien dat de franchise springlevend is
©FOK.nl e.a.