Uitslag Almere City - Sparta

Sparta Rotterdam heeft een belangrijke overwinning geboekt in de strijd om de play-offs. In Almere wonnen de Rotterdammers met 2-3 van Almere City en staan nu stevig op de negende plaats.

Almere City kwam na vijf minuten voor eigen publiek op voorsprong. Yoann Cathline schoot in de korte hoek raak en verraste daarmee de doelman van Sparta. De thuisploeg kon een kwartier genieten van de voorsprong, waarna Tobias Lauritsen voor de 1-1 zorgde. Na de gelijkmaker drukte Sparta door en tien minuten daarna namen de Rotterdammers ook de leiding via Djevencio van der Kust.

In de tweede helft bleef het lang 1-2 voor Sparta en dat leek ook de eindstand te worden, maar daar kwam vlak voor tijd toch nog verandering in. Thomas Robinet zorgde in de 87ste minuut voor de 2-2 en dacht Almere het zevende gelijkspel op rij te bezorgen, maar één minuut na de gelijkmaker keek Almere opnieuw tegen een achterstand aan na een doelpunt van Arno Verschueren op aangeven van Lauritsen.