Kwartfinales Champions League leveren doelpuntrijke gelijke spelen op in Londen en Madrid

In de Champions League zijn dinsdagavond de eerste twee duels gespeeld in de heenwedstrijden van de kwartfinales. Arsenal speelde thuis tegen Bayern München, Real Madrid ontving Manchester City en dat leverde twee uitstekende wedstrijden op. De returns staan op 17 april op het programma.

Arsenal - Bayern München 2-2
Arsenal begon lekker aan de wedstrijd, al na dik tien minuten was het raak: Bukayo Saka draaide op fraaie wijze de 1-0 in het doel. Het duurde echter niet lang tot het stil werd in het stadion, na een paar minuten zorgde werkelijk hemeltergend slecht verdedigen - en een mooie pass van Leon Goretzka - er voor dat Serge Gnabry de gelijkmaker binnen kon tikken.

Nog eens een klein kwartier later kwam Bayern zelfs op voorsprong: William Saliba haalde Leroy Sané neer en Harry Kane benutte de penalty zeer overtuigend. Toch kon Arsenal nog juichen: twintig minuten voor het einde wist Leandro Trossard de bal na een mooie aanval binnen te rossen. In de blessuretijd was er mogelijk nog even sprake van een penalty voor Arsenal, nadat Saka over het been van Manuel Neuer struikelde, maar die kwam er uiteindelijk niet.

Real Madrid - Manchester City 3-3
De Real Madrid-fans konden niet lang juichen na de introducties, want al binnen twee minuten trapte Bernardo Silva een vrije trap mooi binnen: 0-1. Real sloeg op haar beurt snel terug: Eduardo Camavinga haalde uit en zijn schot werd van richting veranderd door Ruben Dias, die de eigen goal op zijn naam kreeg. Kort daarop kwam Real zelfs weer op voorsprong, doordat Rodrygo de bal tussen twee verdedigers en de keeper door het doel in wist te frummelen.

De wedstrijd kalmeerde vervolgens wat, maar na een dik uur ontbrandde het weer in alle hevigheid. Phil Foden knalde de gelijkmaker op het bord, een paar minuten later was het Josko Gvardiol die van de andere kant voor 2-3 zorgde. Real gaf niet op en een kwartier voor tijd kwam de 3-3 eindstand op de borden: een mooie pass van Vinicius belandde voor de voeten van Federico Valverde, die kneiterhard binnen ramde.