PSG en Manchester City op voorsprong in achtste finales Champions League

In de Champions League zijn dinsdag- en woensdagavond de eerste vier heenwedstrijden in de achtste finales gespeeld. Volgende week worden de heenwedstrijden in de overige vier achtste finales gespeeld, in maart staan dan de returns op het programma.

Kopenhagen - Manchester City
Al na tien minuten kwamen de bezoekers op voorsprong, nadat Kevin de Bruyne een prima aanval afrondde. Na een ruim half uur stond het echter weer gelijk, doordat Liverpoolkeeper Ederson's blunder eindigde voor de voeten van de net van N.E.C. overgekomen Magnus Mattsson: 1-1.

Op slag van rust zorgde een blunder in de Deense verdediging ervoor dat Bernardo Silva City weer op voorsprong kon zetten, waarna de ploeg het in de blessuretijd van de tweede helft afmaakte: Philip Foden rondde na meerdere pogingen af voor 1-3.

RB Leipzig - Real Madrid
Even was het feest in Leipzig, maar de goal van Benjamin Sesko in de tweede minuut van de wedstrijd werd afgekeurd. Real Madrid nam het heft in handen en kort na rust werd dat beloond: Brahim Diaz opende de score in de Red Bull Arena, waar in het restant van de wedstrijd niet meer werd gescoord, 0-1.

Lazio - Bayern München
In het Stadio Olimpico leverde drie kwartier voetbal niks op en ook in de tweede helft zat men al meer dan twintig minuten te kijken zonder ook maar een enkele goal. Daarna was het raak: Dayot Upamecano legde Laziospeler Gustav Isaksen neer met een nare trap op diens scheenbeen, en aanvoerder Ciro Immobile trapte vanaf elf meter de winnende goal binnen, 1-0 bleek de eindstand.

Paris Saint-Germain - Real Sociedad
Sociedad deed verwoede pogingen om stand te houden en dat lukte bijna een uur lang, tot een corner van Ousmane Dembélé door Kylian Mbappé gepromoveerd werd tot goal: 1-0. Een dikke tien minuten later verdubbelde Bradley Barcola de score door een aanval mooi af te ronden en daar bleef het verder bij: 2-0 voor PSG.