Van der Poel ook in Gavere oppermachtig, Pieterse wint bij de vrouwen

Mathieu van der Poel heeft ook zijn vierde veldrit van het seizoen gewonnen. Net zoals in de drie voorgaande crossen stond er geen maat op de Nederlandse wereldkampioen. Van der Poel won met ruim een halve minuut voorsprong. Bij de vrouwen ging de winst naar Nederlands kampioen Puck Pieterse. In Gavere won ze voor Fem van Empel.

Mathieu van der Poel had in de eerste drie crossen al indruk gemaakt en ook in het Belgische Gavere stond er geen maat op de wereldkampioen. In de openingsronde reed Van der Poel direct weg bij de tegenstand. Wout van Aert was de eerste achtervolger, maar na de eerste ronde had de Belg al een achterstand van tien seconden en die zou in de tweede ronde alleen maar meer oplopen.

Van der Poel zijn vierde zege van het seizoen kwam geen moment in gevaar en hij zou uiteindelijk met ruim een halve minuut voorsprong winnen. Van Aert kwam als tweede over de streep en de laatste podiumplek ging naar Tom Piddcock. De Engelsman vocht een mooi duel uit met Joris Nieuwenhuis, waarin hij in de slotronde net te sterk was voor de Nederlander.

Bij de vrouwen ging de winst naar Puck Pieterse. De Nederlandse kampioene had in Gavere de beste start, maar mede door twee valpartijen in de openingsronde kon Ceylin del Carmen Alvarado nog wel aansluiten bij Pieterse. Tegen het eind van de tweede ronde reed Pieterse alsnog weg bij haar landgenote en reed naar haar eerste zege van het seizoen. Fem van Empel kende een mindere dag. De wereldkampioene, die dit seizoen steeds de beste was, zou nooit in aanmerking komen voor de winst, maar reed nog wel naar een tweede plaats. In de slotronde haalde ze Alvarado in.