Skiër Odermatt wint weer op reuzenslalom, Brignone pakt ook super-G-zege

's Werelds beste alpineskiërs kwamen zondag weer in actie in de World Cup. De mannen werkten in het Italiaanse Alta Badia een reuzenslalom af, waarvan er maandag nog één volgt, terwijl de vrouwen hun week in het Franse Val d'Isère afsloten met een super-G.

Alta Badia reuzenslalom, mannen
In de eerste run was de Zwitser Marco Odermatt weer eens de snelste, met Filip Zubcic uit Kroatië op 0,31 seconden. Ook de Oostenrijker Marco Schwarz zat er met 0,36 seconden niet ver vanaf, verder bleef alleen de Sloveen Zan Kranjec (+0,88) binnen een seconde. Het verschil met de rest was al fors: Alexis Pinturault uit Frankrijk stond op 1,54 seconden, voor Joan Verdu uit Andorra (+1,70).

Verdu wist zijn positie in run twee te verdedigen en was dus zeker van opnieuw een top-6-klassering, waarna Pinturault 0,14 seconden tekort kwam om hem voor te blijven. Kranjec dook met 0,41 seconden naar de leiding, Schwarz kwam 0,28 seconden achter hem terecht. Met een prachtige run sloeg Zubcic vervolgens een monsterlijk groot gat van 2,07 seconden, waar Odermatt vol voor aan de bak moest. Dat deed de Zwitser en met 0,19 seconden pakte hij dan toch de winst, voor Zubcic en Kranjec.

Val d'Isère super-G, vrouwen
De Italiaanse Laura Pirovano trapte de wedstrijd af en bleef met haar prima run enige tijd aan de leiding staan, tot Cornelia Hütter uit Oostenrijk er bijna een seconde onder door. Gelijk daarna kwam de Italiaanse Federica Brignone de piste op en zij ging met 0,87 seconden nog een flinke klap harder. Michelle Gisin uit Zwitserland nestelde zich op 1,32 seconden op de derde plek, maar het was uiteraard nog niet voorbij.

Brignone's landgenote Sofia Goggia viel de leidende tijd aan, maar kwam op de finish 0,59 seconden tekort en nam plek twee in beslag. Dat werd uiteindelijk nog een derde plek, want Kajsa Vickhoff Lie uit Noorwegen veroverde op 0,44 seconden van winnares Brignone de tweede plek op het podium.