Uitslag Vitesse - sc Heerenveen

Vitesse heeft in de Eredivisie wederom een pijnlijke nederlaag geleden. In eigen huis verloor de hekkensluiter met 1-3 van sc Heerenveen.

De start was nog wel goed voor de ploeg uit Arnhem. Binnen vijf minuten kwam het al op voorsprong dankzij een vlammend schot van Manhoef. Daarna gebeurde er lange tijd niet veel maar de eerste de beste mogelijkheid voor Heerenveen was na bijna een half uur direct raak, Van Amersfoor zorgde voor de gelijkmaker. De Friezen kreeg voor rust nog een paar goede kansen maar deze werden niet benut.

Ook in de tweede helft was Heerenveen de betere ploeg. Vitesse wist aanvankelijk stand te houden maar die opgave werd een stuk lastiger toen Van Ginkel rood kreeg en de thuisploeg met tien man verder moest. Tien minuten later ging het helemaal mis toenMeulensteen in het eigen strafschopgebied Brouwers neerlegde. Tahiri benutte de strafschop namens Heerenveen. Het was uiteindelijk Nicolaescu die met een schot uit de draai de 1-3 scoorde en de wedstrijd definitief beslistte.

Vitesse

1 - 3

sc Heerenveen

4' Manhoef    25' v.Amersfoort