Uitslag FC Twente - NEC

FC Twente is er in eigen huis niet in geslaagd te winnen van NEC. In een vermakelijke wedstrijd werd het 3-3.

In de eerste helft was Twente duidelijk de betere ploeg. Ugalde en Vlap kregen mogelijkheden om hun ploeg op voorsprong te zetten maar het duurde tot vlak voor rust toen de ploeg uit Enschede pas op voorsprong kwam. Een ongevaarlijk lijkend schot van Steijn glipte door de handen van Cillessen.

Na rust stond er plotseling een heel ander NEC. Het kwam al snel weer op gelijke hoogte na een wat gelukkige kopbal van Ross, dankzij Van Rooij en Baas liep het via fraaie aanvallen uit tot 1-3. De thuisploeg knokte zich echter terug in de wedstrijd en na de aansluitingstreffer van Steijn schoot Ugalde zijn ploeg toch nog naar een punt.