Uitslag Ajax - sc Heerenveen

Ajax heeft met de nodige moeite gewonnen van sc Heerenveen. In de Johan Cruijff Arena wonnen de Amsterdammers met 4-1.

Heerenveen kreeg in de Johan Cruijff Arena de eerste kansen, maar Ajax kwam na een klein half uur spelen op voorsprong dankzij Steven Bergwijn. Vlak voor rust zorgde Brian Brobbey met een rake kopbal voor de 2-0, maar in de blessuretijd van de eerste helft zorgde Luuk Brouwers met een fraaie kopbal voor de aansluitingstreffer.

In de tweede helft was sc Heerenveen lange tijd beter en kreeg in één aanval twee kansen om de gelijkmaker te maken. Osame Sahraoui kreeg de bal er niet in. De eerste inzet van de Noorse aanvaller raakte de binnenkant van de paal en snel daarna schoot hij naast. Ajax kon opgelucht ademhalen en vijf minuten voor tijd zorgde invaller Chuba Akpom voor de 3-1. In blessuretijd maakte de Engelse aanvaller ook nog de 4-1.