Uitslag Excelsior - AZ

AZ heeft zaterdag puntenverlies geleden bij Excelsior. De Alkmaarders leken in Rotterdam op weg naar de overwinning, maar in blessuretijd zorgde de thuisploeg nog voor de gelijkmaker: 1-1.

AZ had het in de eerste helft lastig met Excelsior en de beste kans was dan ook voor de thuisploeg. Troy Parrott kon echter die kans niet afmaken en het was bij rust nog 0-0. In de tweede helft kwam AZ beter voor de dag en kreeg enkele kansen op de openingstreffer, maar kon Excelsior-doelman Stijn van Gassel niet passeren. Een kwartier voor tijd lukte dat alsnog via Mayckel Lahdo.

Dat doelpunt leek voldoende te zijn voor de overwinning, maar in de extra tijd viel alsnog de gelijkmaker. Cisse Sandra kon van dichtbij de bal binnen tikken en zorgde daarmee voor de 1-1. Door het puntverlies van AZ is de achterstand nu zeven punten op koploper PSV.