F1: Verstappen pakt poleposition in Brazilië

Max Verstappen heeft de poleposition gegrepen voor de Grand Prix van Brazilië. De Nederlander kwam op het circuit Interlagos tot een tijd van 1.10,727 waarmee hij een fractie sneller was dan Charles Leclerc en Lance Stroll. De kwalificatie werd vanwege een weersomslag voortijdig beëindigd.

Het begin van de kwalificatie was uitgesteld vanwege rommel op het asfalt, maar de teams waren er niet blij mee omdat er dreiging van regen was. Hierdoor was het direct druk op de baan nadat het licht op groen was gegaan. De verschillen op het asfalt in Sao Paulo waren klein, waardoor alle rijders meerdere runs moesten maken. Door de tijdsverbeteringen was het spannend wie door zou gaan naar het tweede deel. Uiteindelijk vielen Yuki Tsunoda, Daniel Ricciardo, Valtteri Bottas, Logan Sargeant en Guanyu Zhou af.

In Q2 was het vanwege de dreiging van regen opnieuw meteen druk op de baan. Duidelijk werd dat de verschillen zeer klein waren, waardoor het een strijd om duizendsten was om in het derde deel te komen. Opnieuw moesten veel rijders een tweede run doen en vielen de Mercedes-coureurs op dankzij enkele drifts. Nadat de vlag gevallen was konden Nico Hülkenberg, Estaban Ocon, Pierre Gasly, Kevin Magnussen en Alexander Albon uitstappen.

Ook in het laatste deel was het meteen druk op de baan omdat er zeer donkere wolken op komst waren. Verstappen was goed wakker en reed met een 1.10,727 de snelste tijd, voor Leclerc en de verrassende Stroll. Fernando Alonso pakte een al even verrassende vierde positie, voor Lewis Hamilton, George Russell en Lando Norris die in Q2 nog de snelste was. Carlos Sainz pakte de achtste positie, voor Sergio Perez die gehinderd werd door Oscar Piastri die tiende werd. Een tweede run kwam er niet meer omdat het weer omsloeg en het met bakken uit de hemel kwam.