Uitslag Sparta - Vitesse

Vitesse heeft in de Eredivisie zijn vierde nederlaag op rij geleden. Tegen Sparta werd er op Het Kasteel met 1-0 verloren.

De Rotterdammers kwamen al vroeg in de wedstrijd op voorsprong, Verschueren scoorde met een droog schot de 1-0. Ook in de rest van de eerste helft was Sparta dominant, maar het slaagde er niet in nogmaals te scoren. Er waren wel kansen voor Verschueren, Clement en Lauritsen, maar deze werden niet benut.

Ook in de tweede helft bleef het spelbeeld hetzelfde. De kansen waren voor Sparta, zo raakte het o.a twee keer de lat, maar gescoord werd er niet. Vitesse slaagde er niet in ook maar één kans te creëren en leed daardoor ondanks het kleine verschil in doelpunten een kansloze nederlaag.