Caroline van der Plas: 'geen ruk naar rechts, ik blijf het gezicht van de partij'

Caroline van der Plas, de partijleider van de BoerBurgerBeweging (BBB), gaat zelf deelnemen aan debatten ter voorbereiding op de Tweede Kamerverkiezingen in november. Hoewel Mona Keijzer door de partij is aangewezen als kandidaat-premier, vindt Van der Plas dat debatteren haar taak is. “Het zijn verkiezingen voor de Tweede Kamer. Als er verkiezingsdebatten zijn, dan moeten die wat mij betreft plaatsvinden tussen de lijsttrekkers van de partijen."

Met een stijging in een poll van 14 naar 18 zetels neemt BBB de vierde plaats over van de PVV. “Het is mooi om te zien dat we stijgen in de peilingen, maar ik ben niet compleet uit mijn dak gegaan of buurtfeesten gaan organiseren”, zo meldt Van der Plas in het programma Goedemorgen Nederland op NPO 1.

De BBB heeft de voorlopige kandidatenlijst voor de verkiezingen vorige week gepresenteerd, met twee ex-Kamerleden van JA21, Nicki Pouw-Verweij en Derk Jan Eppink, en ex-PVV’er Lilian Helder. Mensen reageren hierop met opmerkingen als: 'een ruk naar rechts'. Het zou goed zijn als mensen hun perspectief zouden veranderen. Als ik meer naar rechts wilde gaan, zou ik me hebben aangemeld bij de PVV of JA21. Dat heb ik niet gedaan, ik blijf gewoon bij de BBB. Deze mensen komen van andere partijen naar ons toe. Dat heeft natuurlijk een reden. Zij willen meer naar het politieke midden”, zegt Van der Plas. “Ik kijk naar de vakinhoud. Wat kan iemand, hoeveel kennis heeft hij of zij en welke kennis hebben wij nodig? Die mensen wil ik graag in de partij hebben. Ik kijk niet naar partijkleur, ik kijk naar wat deze mensen kunnen. Bijvoorbeeld, Nicki Pouw-Verweij is arts en zeer bekwaam op het gebied van zorg.”