Verdachte dodelijk schietincident Den Haag aangehouden

De Koninklijke Marechaussee (KMAR) heeft op dinsdagmiddag 29 augustus, in een gereedstaand vliegtuig op Schiphol een 22- jarige man aangehouden. Deze man wordt ervan verdacht betrokken te zijn geweest bij een dodelijk schietincident op de Orlandostraat in Den Haag. De verdachte is overgedragen aan de politie.

Het schietincident werd op maandagavond 28 augustus rond 21.20 uur gemeld. Een 24-jarige man uit Den Haag werd op straat neergeschoten en raakte zwaargewond. Dit gebeurde op de kruising van de Orlandostraat met de Laan van Wateringseveld. Hulpdiensten rukten massaal uit en onder meer het Mobiel Medisch Team kwam ter plaatse. Het slachtoffer is met spoed naar het ziekenhuis gebracht, waar hij later overleed.

Na uitgebreid onderzoek kwam deze verdachte bij het onderzoeksteam in beeld. De 22- jarige man uit Den Haag zit in volledige beperkingen. Dat betekent dat hij alleen contact mag hebben met zijn advocaat.

Een Team Grootschalige Opsporing doet onder leiding van een officier van justitie onderzoek naar de toedracht van dit schietincident en naar de verdachte(n). Ook wordt onderzocht of het uitgebrande voertuig dat later aan de van der Kooijweg in Rijswijk werd aangetroffen, iets met deze zaak te maken heeft. De politie onderzoekt verschillende scenario’s.