FOK! Wat een weer: code geel in het westen

weerbanner (Foto: FOK.nl)

Goedemorgen!

Vrijwel de hele dag Code geel. 
In het westen (provincie Zeeland, Zuid-Holland en Noord-Holland) valt tot en met zondagmiddag plaatselijk veel regen, meer dan 50 mm in 24 uur. Verkeer en buitenactiviteiten kunnen daar hinder van ondervinden.

In de loop van de middag en in de avond worden langs de kust van Zeeland en Zuid-Holland zware windstoten rond 80 km/uur verwacht. In de avond gaat het langs de kust van Noord-Holland hard waaien met windstoten rond 80 km/uur, mogelijk nog meer, maar dit is onzeker. De zware windstoten komen uit het noordwesten. Hiervan kunnen verkeer en buitenactiviteiten hinder ondervinden. Aan het einde van zondagavond nemen de windstoten weer af.

Vanochtend schijnt in het noordoosten af en toe de zon en is het droog, elders overheerst de bewolking met vooral in het westen regen. Daar valt plaatselijk meer dan 50 mm in 24 uur. Er staat eerst amper wind. Aan de Zeeuwse en later ook Hollandse kust staat een (vrij) krachtige noordwestenwind, windkracht 5-6. In het zuiden en westen wordt de noordwestenwind geleidelijk matig.

Vanmiddag is het wisselend bewolkt met buien die in het oosten samen kunnen gaan met onweer en veel regen in korte tijd. In het westen valt in 24 uur plaatselijk meer dan 50 mm. Het wordt ongeveer 19°C. De noordwestelijke wind is landinwaarts matig en langs de zuidwest- en westkust krachtig tot hard, windkracht 6-7, met aan zee zware windstoten rond 75 km/u.

Vanavond zijn er vooral in het westen en zuiden buien, in het noordoosten klaart het plaatselijk op. De noordwestenwind is langs de westkust krachtig tot hard, windkracht 6-7, met kans op zware windstoten rond 80 km/u. Misschien gaat het langs de noordwestkust nog harder waaien met windstoten van 90-100 km/uur, maar dit is nog onzeker. Boven land is de wind overwegend matig.

Komende nacht trekt een gebied met buien zuidoostwaarts. In de tweede helft van de nacht wordt het in het westen droog. De minimumtemperatuur wordt 13°C. Langs de kust en boven het IJsselmeer komt de wind uit het noordwesten en is krachtig, eerst mogelijk nog hard, windkracht 7. Boven land is de wind westelijk en matig.

 (Bron: KNMI)

Tot morgen!

De Waddenzee werd gister nog geblazen door de wind (Foto: aloa)
De Waddenzee werd geblazen door de wind, vandaag de Noordzee (Achieffoto: aloa)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Deze is te mailen via weer@fok.nl of up te loaden via ons fotoforum. Vermeld bij de foto waar deze ongeveer is gemaakt.

Meepraten over het weer? Dat kan op ons weerforum waar de atmosfeer op ontploffen staat:
WKN - De atmosfeer staat op ontploffen.
Of uiteraard in de reacties onder het weerbericht.