Djokovic en Alcaraz naar 'gedroomde' Wimbledonfinale

De finale van het mannenenkelspel op Wimbledon gaat tussen de nummers één en twee van de plaatsingslijst. De piepjonge Spaanse nummer één van de wereld, Carlos Alcaraz, plaatste zich voor zijn eerste Wimbledonfinale en neemt het daarin op tegen de nummer twee, zevenvoudig kampioen Novak Djokovic uit Servië.

Alcaraz nam het in de halve finales op tegen de als derde geplaatste Rus Daniil Medvedev, maar écht spannend werd dat eigenlijk nooit. De Spanjaard was keer op keer een maatje te groot en met drie keer 6-3 maakte hij een vrij soepel einde aan de wedstrijd, waarmee de eerste Wimbledonfinale een feit was voor de US Open-kampioen van vorig jaar.

In de andere halve finale stond Djokovic tegenover de Italiaanse nummer acht van de plaatsingslijst, Jannik Sinner. De Süd-Tiroler kon het de veelvoudig kampioen in de eerste twee sets ook niet echt moeilijk maken, waarna set drie nog wat spannender werd. In de tiebreak was Djokovic dan weer gewoon de beste en met 6-3, 6-4, 7-6 (4) plaatste de Serviër zich voor zijn negende Wimbledonfinale.