Herhaling Wimbledonfinale 2022 in kwartfinales, droom 16-jarige voorbij

Tennisster Aryna Sabalenka heeft zich zonder overdreven moeite geplaatst voor de kwartfinales op Wimbledon. De als tweede geplaatste Wit-Russische rekende in de achtste finales met 6-4, 6-0 af met de als 21e geplaatste Russische Ekaterina Alexandrova.

Sabalenka neemt het in de kwartfinales op tegen de als 25e geplaatste Amerikaanse Madison Keys. Die had het aanvankelijk nog bijzonder zwaar met de pas 16-jarige sensationele qualifier Mirra Andreeva, maar het Russische megatalent kon het nét niet helemaal meer bolwerken en haar indrukwekkende toernooi eindigde na drie sets tegen Keys: 3-6, 7-6 (4), 6-2.

De Tunesische Ons Jabeur, als zesde geplaatst en vorig jaar verliezend finalist, boekte een overtuigende zege: de Tsjechische tweevoudig Wimbledonwinnares Petra Kvitova moest er met 6-0, 6-3 aan geloven.

Jabeur's zege levert een herhaling van de finale van vorig jaar op: de als derde geplaatste titelverdedigster Kazachse Elena Rybakina is haar volgende opponente, nadat Rybakina bij een 4-1 voorsprong in set één zag hoe de Braziliaanse Beatriz Haddad Maia (13) op moest geven.