Nederlanders dubbelen door op Wimbledon, kwartfinales in zicht

Op Wimbledon zijn ook de diverse dubbeltoernooien volop bezig en de Nederlandse deelname daar is nog behoorlijk fors. Een paar kanshebbers liggen er inmiddels uit, maar de kwartfinales beginnen voor meerdere Nederlanders ook in zicht te komen op het heilige Londense gras.

Mannendubbels
Botic van de Zandschulp moest samen met de Amerikaan Marcus Giron nog zijn eersterondepartij afwerken, maar dat werd 'm niet helemaal: 5-7, 2-6 tegen de Amerikaan Robert Galloway en Lloyd Harris uit Zuid-Afrika.

Jean-Julien Rojer was met de Salvadoriaan Marcelo Arevalo als zevende geplaatst, maar in ronde twee eindigde hun toernooi zowaar al: de toch niet al te bekende Amerikanen Nathaniel Lammons en Jackson Withrow waren met 3-6, 6-7 (5) te sterk.

Er zijn wel twee meer verrassende duo's met Nederlandse inbreng die zowaar de achtste finales hebben gehaald. Alternates Tallon Griekspoor en Bart Stevens vochten zich met 2-6, 7-6 (2), 7-6 (7) langs de Italianen Simone Bolelli en Andrea Vavassori, zover kwamen de twee nog nooit.

David Pel is met de Amerikaan Reese Stalder ook een van de alternates, na afzeggingen alsnog toegelaten tot het hoofdtoernooi, en ook dat gaat erg goed. Het als elfde geplaatste Brits-Franse duo Lloyd Glasspool/Nicolas Mahut werd met 4-6, 6-3, 7-6 (7) verslagen.

Vrouwendubbels
Met de Amerikaanse Desirae Krawczyk was Demi Schuurs als vijfde geplaatst, maar dat avontuur eindigde behoorlijk vroeg. Anna Bondar uit Hongarije en de Belgische Greet Minnen waren met 4-6, 6-4, 4-6 te sterk in de tweede ronde.

Rosalie van der Hoek en de Amerikaanse Lauren Davis begonnen ijzersterk tegen het ervaren - en óók al Hongaars-Belgische - duo Timea Babos/Kirsten Flipkens, maar in de derde set ging het al vroeg fout: wegens een blessure moesten Van der Hoek en Davis de strijd staken.

Gemengde dubbels
Wesley Koolhof is met de Canadese Leylah Fernandez als vierde geplaatst en in de eerste ronde begonnen ze alvast prima: de Fransman Fabrice Martin en Chan Hao-ching uit Taiwan werden met twee keer 7-5 verslagen.

Matwé Middelkoop en zijn Indonesische partner Aldila Sutjiadi openden met een 6-4, 3-6, 7-6 (7) overwinning op Santiago Gonzalez uit Mexico en de Tsjechische Barbora Strycova, waarna ze in de achtste finales Jean-Julien Rojer en Ena Shibahara treffen.