16-jarige Andreeva in achtste finales Wimbledon, Swiatek naar kwartfinales

Tennisster Mirra Andreeva blijft bijzonder lekker bezig op Wimbledon. Het pas 16-jarige Russische supertalent, via de kwalificaties doorgedrongen tot het hoofdtoernooi, wist met 6-2, 7-5 af te rekenen met haar als 22e geplaatste landgenote Anastasia Potapova en plaatste zich voor de laatste zestien.

De achtste finales begonnen ondertussen ook al en wereldranglijstaanvoerder Iga Swiatek moest daar voor het eerst dit toernooi een set inleveren. Belinda Bencic (14) pakte de tiebreak in set één en dwong in set twee ook een tiebreak af, maar kon het uiteindelijk niet bolwerken: 6-7 (4), 7-6 (2), 6-3.

Swiatek speelt in de kwartfinales tegen de Oekraïnse wildcardspeelster Elina Svitolina, die in een tamelijk beladen duel - waarin na afloop geen handen werden geschud - met 2-6, 6-4, 7-6 (9) afrekende met de als negentiende geplaatste Wit-Russische Viktoria Azarenka.

Een andere Oekraïnse, Lesia Tsurenko, was wat minder lekker op dreef. In de derde ronde won ze met 20-18 nog een ellenlange beslissende tiebreak, maar in de achtste finales dolf ze met 6-1, 6-3 het onderspit tegen de Amerikaanse Jessica Pegula. Pegula speelt hierna tegen Marketa Vondrousova, die met 2-6, 6-4, 6-3 van haar als 32e geplaatste Tsjechische landgenote Marie Bouzkova won.