F1: Uitslag Grand Prix van Groot-Brittannië

Max Verstappen heeft in de Formule 1 zijn zesde overwinning op rij geboekt. De Nederlander zegevierde in de Grand Prix van Groot-Brittannië voor Lando Norris en Lewis Hamilton waarmee hij zijn leidende positie in het kampioenschap verder verstevigde. Nyck de Vries eindigde op plek zeventien.

Verstappen startte vanaf poleposition, terwijl Valtteri Bottas vanuit de pits startte na zijn diskwalificatie vanwege te weinig benzine in de auto na de kwalificatie. Het was Norris die vanaf twee goed vertrok en Verstappen verschalkte, terwijl ook Oscar Piastri aandrong bij de Nederlander. Daarachter sloten Charles Leclerc en George Russell aan, terwijl diens Mercedes-teamgenoot Hamilton even wijd ging bij de tweede bocht.

Het duurde vijf ronden voordat Verstappen de leiding weer over kon nemen van Norris die meteen achter de Nederlander aansloot. Piastri sloot bij dit duo aan, terwijl daarachter Leclerc moeite had om Russell van zich af te houden. Hamilton passeerde Fernando Alonso voor plek zeven, waarna de Spanjaard Pierre Gasly in zijn spiegels kreeg. Sergio Perez startte vanaf plek zestien en was na negen ronden pas op plek dertien aanbeland. Dat werd plek twaalf toen Esteban Ocon zijn Alpine met problemen in de pits moest parkeren.

Verstappen liep langzaam maar zeker weg bij Norris en Piastri. Leclerc was na negentien ronden de eerste van de toppers die pitte. Hij kwam terug op plek twaalf. Het duurde lang voordat er meer rijders naar binnen kwamen. Zo ging Russell van zachte banden naar mediums en daarmee verschalkte hij al snel Leclerc voor plek acht.

De Ferrarimotor in de Haas van Kevin Magnussen gaf na 33 ronden de geest, waardoor er een virtuele safety car volgde. Een groot deel van het veld kwam naar binnen voor een stop, waarna om de auto weg te halen de safety car volgde. Het veld werd door elkaar geschud met Verstappen aan de leiding, voor Norris, Hamilton, Piastri, Russell, Alonso, Sainz, Perez, Alexander Albon en Leclerc die een tweede stop maakte.

Na 38 ronden kwam de safety car naar binnen en bracht Verstappen het veld weer op gang. De Nederlander sloeg gelijk een gat met Norris die Hamilton in zijn versnellingsbak wist, zeker omdat de McLaren op harde banden reed en de Mercedes op softs. Er ontspon zich een fraai gevecht tussen de twee Britten dat gewonnen werd door Norris.

Iets verder naar achteren passeerde Perez Sainz op fraaie wijze voor plek zeven, waarna Albon en Leclerc volgden. Daarna volgde een gevecht met Gasly om het laatste punt, waar ook Lance Stroll zich mee bemoeide. Een botsing met Stroll betekende een uitvalbeurt voor Gasly, waardoor Alpine al voortijdig kon beginnen met inpakken.

Verstappen werd na 52 ronden voor de zesde maal op rij afgevlagd als winnaar, voor Norris en Hamilton. Piastri pakte een goede vierde plaats, voor Russell, Perez, Alonso, Albon, Leclerc en Sainz. Met de zege van Verstappen evenaarde Red Bull het record van McLaren dat in 1988 elf zeges op rij boekte.