Alcaraz en Rybakina door op Wimbledon, bijna alles verregend

Het was dinsdag een drijfnatte dag op het heilige gras van Wimbledon: maar liefst 69 wedstrijden moesten worden gestaakt of konden überhaupt geen doorgang vinden, alleen op het Centre Court en baan één - de banen met een dak - kon de hele dag gespeeld worden.

Bij de vrouwen nam de als derde geplaatste titelverdedigster Elena Rybakina uit Kazachstan het op tegen Shelby Rogers. De Amerikaanse maakte het haar even goed lastig, maar Rybakina herstelde zich keurig: 4-6, 6-1, 6-2. Aryna Sabalenka (2) had het vanaf het begin al niet zo moeilijk met de Hongaarse Panna Udvardy, die met 6-3, 6-1 aan de kant werd geschoven door de Wit-Russische. De Tunesische Ons Jabeur (6) won op haar beurt met twee keer 6-3 van Magdalena Frech uit Polen.

De nummer één van de wereld bij de mannen, Carlos Alcaraz, maakte een wat hardhandig einde aan de carrière van de Franse veteraan Jeremy Chardy: 6-0, 6-2, 7-5. Publiekslieveling Andy Murray nam het op het Centre Court op tegen landgenoot Ryan Peniston en begon met 6-3, 6-0, 6-1 zowaar prima aan zijn toernooi. Landgenoot Cam Norrie (12) opende met een 6-3, 4-6, 6-1, 6-4 overwinning op de Tsjech Tomas Machac.

De overige duels, waaronder van de Nederlanders Gijs Brouwer, Tallon Griekspoor en Botic van de Zandschulp, werden uitgesteld naar de woensdag.