Griekspoor verslaat Ruusuvuori en staat in finale Rosmalen

Tallon Griekspoor heeft de finale van het ATP-toernooi in Rosmalen bereikt. De 26-jarige Nederlandse tennisser was in de halve finale in twee sets te sterk voor Emil Ruusuvuori: 6-4, 7-5.

Tallon Griekspoor begon uitstekend aan de wedstrijd. In de eerste game van de wedstrijd brak hij direct de service van de Fin Emil Ruusuvuori. In het vervolg van de openingsset kwam Griekspoor niet meer in de problemen in zijn eigen games en pakte de eerste set met 6-4.

In set twee ging Ruusuvuori wat beter spelen en kwam in het begin van de tweede set niet in de problemen. Griekspoor had het wat moeilijker en bij een 4-5 achterstand kreeg Ruusuvuori een breakkans, maar die werkte Griekspoor met een geweldige serve-and-volley weg om vervolgens de game uit te serveren met twee aces. Daarna speelde Ruusuvuori een slordige servicegame met daarbij een aantal onnodige fouten en verloor de Fin de game. In de game erna serveerde Griekspoor de wedstrijd uit en staat in de finale.

Daarin speelt de Nederlander tegen de Australiër Jordan Thompson en is het duidelijk wie Tim van Rijthoven opvolgt op de erelijst.