Cassidy wint ook tweede zinderende Formule E-race in Berlijn

Op het voormalige vliegveld Tempelhof in Berlijn is zondag de achtste ePrix van het Formule E-seizoen verreden. Net als zaterdag werd het een heerlijke race, waarin veertig ronden lang volle bak ingehaald werd.

De grote sensatie van de kwalificatie kwam op naam van het Abt Cupra-team: Robin Frijns pakte poleposition en Nico Müller stond op plek twee, terwijl het team in de zeven eerdere races dit seizoen welgeteld nul punten scoorde. Sebastien Buemi en Jean-Eric Vergne stonden op rij twee, voor Mitch Evans, Pascal Wehrlein, Jake Dennis en Nick Cassidy.

Frijns en Müller behielden hun posities bij de start en waren na een paar ronden de eersten die hun eerste Attack Mode pakten, waardoor Buemi en Vergne er tijdelijk voorbij konden. Evans was goed vertrokken en had zich ook naar voren gereden, terwijl Frijns in ronde zes al zijn laatste drie minuten Attack Mode activeerden, waardoor hij de top-10 uit zakte.

Net als op zaterdag ging het weer alle kanten op: Müller nam de leiding, Wehrlein volgde en Antonio Felix da Costa reed ineens op de derde plek. Het constante slipstreamen bezorgde Wehrlein halverwege de race de leiding, Vergne en Da Costa volgden, voor Evans, Dennis, Cassidy en Buemi - Müller was in een paar ronden tijd teruggezakt naar de achtste plek.

Buemi reed vervolgens zijn voorvleugel kapot en kon inpakken, terwijl Maximilian Günther, die helemaal achteraan was gestart, ineens op de vijfde plek reed. Cassidy was de volgende die de leiding in handen nam, dit keer had hij Dennis en Vergne achter zich aan. De rust daalde eindelijk een héél klein beetje neer op Tempelhof en Cassidy kon het afmaken: hij won, voor Dennis en Vergne - Frijns finishte als zeventiende.