Weergaloze Ferrand-Prévot prolongeert wereldtitel mountainbike

Pauline Ferrand-Prévot heeft op overtuigende wijze haar wereldtitel mountainbike geprolongeerd. De Française won in het Oostenrijkse Leogang met meer dan drie minuten voorsprong op de nummer twee Eva Lechner, die na een leuk duel om het zilver Rebecca McConnell wist te kloppen.

Ferrand-Prévot reed vanuit de start direct weg bij de rest en zou haar voorsprong stelselmatig uitbreiden. Aan de finish had ze uiteindelijk drie minuten voor, en dat ondanks enkele foutjes onderweg op de lastige omloop in Leogang.

Anne Terpstra kwam na de eerste ronde nog door als vierde, maar daarna zakte de Nederlandse en kanshebster op een medaille op het WK snel weg en zou in de tweede ronde moeten opgegeven. Onder meer oud-wereldkampioene Kate Courtney en olympische kampioene Jenny Rissveds wisten ook de finish niet te halen.

Waar de strijd om het goud niet veel opleverde was het wel spannend tussen zilver en brons. De Australische McConnell reed bijna de hele wedstrijd op de tweede plaats, maar in de slotronde sloot de Italiaanse Lechner aansluiten bij de Australische. Na een boeiend duel wist Lechner net het voor McConnell te finishen, waardoor de Australische net zoals vorig jaar genoegen moest nemen met brons.

Anne Tauber en Sophie von Berswordt, de andere twee Nederlandse deelneemsters naast Terpstra, kwamen niet in het verhaal voor. Tauber werd 21ste en Van Berswordt kwam als 36ste over de streep in Leogang.