Productie Netflix-serie The Witcher begonnen

Netflix is begonnen met de productie van een nieuwe televisieserie gebaseerd op The Witcher. Er waren al eerder berichten dat Netflix iets wilde doen met de boekenreeks van de Poolse schrijver Andrzej Sapkowski, maar nu is dus bekend dat het een televisieserie wordt. De Poolse studio Platige Image neemt de productie voor haar rekening.

"Ik ben blij dat Netflix een adaptatie maakt van mijn verhalen" schrijft Sapkowski in een statement. "Waarbij ze trouw blijven aan het materiaal en de thema's waar ik 30 jaar aan gewerkt heb. Ik ben enthousiast over onze samenwerking en ook ben ik enthousiast over het team dat we bij elkaar hebben verzameld om de personages tot leven te brengen."

Sapkowski zal intensief betrokken zijn bij de serie als creative consultant, wat een contrast is ten opzichte van zijn relatie met CD Projekt Red, die The Witcher vertaalde naar een succesvolle reeks games. Verder zijn ook Sean Brown (The Mummy, Ben-Hur, The Expanse) en Jason Brown (The Expanse) verbonden aan het project. Ook Tomek Baginski, die de cinematics maakte voor de Witcher-games, heeft als director zijn medewerking toegezegd.

Wanneer de serie uitkomt en wie erin meespelen is nog niet bekend.