Ex-Ajacied Poulsen stopt met voetballen

Christian Poulsen heeft zijn professionele loopbaan beëindigd. De middenvelder zat al sinds de zomer van 2015 zonder club. Afgelopen zomer liet Poulsen al doorschemeren dat hij overweegde om zijn carrière te beëindigen, nadat hij al een jaar niet gevoetbald had. Donderdag maakte zijn zaakwaarnemer aan Ekstra Bladet bekend dat Poulsen de knoop heeft doorgehakt.

Geen afscheid in stijl dus. "Maar dit past wel bij hem", zegt belangenbehartiger Jorn Bonnesen tegen het Deense medium. "Hij heeft een rustig karakter, terwijl hij op het veld een echte krijger was."

Poulsen vertrok in de zomer van 2014 bij Ajax, nadat hij geen nieuw contract kreeg in Amsterdam. Na een jaar bij FC Kopenhagen werd ook daar zijn contract niet verlengd. "Er waren vervolgens wel aanbiedingen, maar er zat niks interessants bij. Hij kon naar China, de VS en India, maar dat is niks voor hem."

Poulsen kwam in zijn carrière uit voor FC Kopenhagen, Schalke 04, Sevilla, Juventus, Liverpool, Évian Thonard en Ajax. Ook kwam hij 92 keer uit voor de Deense nationale ploeg en speelde hij op diverse EK's en WK's.