Toestand skicrosster ernstiger dan gedacht

Skicrosster Anna Holmlund is er ernstiger aan toe dan werd gedacht. De drievoudig World Cup-kampioene uit Zweden ging maandag hard onderuit tijdens de training voor de World Cup in Innichen in Italië. Ze ligt sindsdien in een kunstmatige coma in het ziekenhuis in Bolzano, maar volgens artsen gaat het niet best.

"Ze is er heel ernstig aan toe", liet men woensdag weten. Jakob Swanberg, de arts van het Zweedse skicrossteam, vertelde dat bij een nieuwe CT-scan woensdag nog nieuwe verwondingen in Holmlund's hoofd ontdekt zijn. "Dit is deprimerend, er lijkt een groot risico te zijn op blijvende schade", vreest Swanberg. "Anna is sterk en heeft zich vaak zat teruggevochten, maar we moeten nu meer dan ooit hopen dat het haar nog een keer lukt."

De Zwitserse wereldtopper Armin Niederer liet weten dat het met de stemming rond de World Cup uiteraard niet goed is. "Het is verschrikkelijk als zoiets gebeurt. Er hangt hier een behoorlijk sombere sfeer rond de wedstrijden", vertelde hij nadat hij de kwalificatie van dinsdag won. De Zweed Victor Öhling Norberg, een van de beste skicrossers ter wereld, besloot de wedstrijden in Innichen te schrappen. Holmlund is zijn vriendin en hij koos ervoor aan haar zijde te blijven in het ziekenhuis.