Duitsland pakt olympische titel vrouwenvoetbal

Duitsland is Olympisch kampioen in het vrouwenvoetbal geworden. De Duitsers hadden alle prijzen in het vrouwenvoetbal al, behalve deze titel. De finale tegen Zweden was opnieuw van een bedenkelijk niveau, maar dat zal de Duitsers niet deren.

In de eerste helft was geen van beide teams echt in vorm. Zweden kreeg 2 grote kansen, een schotkans na 10 minuten en een vreemde kans na een voorzet 10 minuten voor de rust. De bal werd echter in beide gevallen behoorlijk slecht geraakt. Melanie Leupolz kreeg misschien wel de grootste kans, maar zij kopte over.

In de tweede helft kwam Duitsland dan toch op voorsprong. Dzsenifer Marozsan schoot de bal er knap in vanaf flinke afstand. Daarna had Zweden een moeilijke fase die getekend werd door een knullige eigen goal. Toch kwamen de Zweden nog wel tot een aansluitingstreffer via Stina Blackstenius. De kansen bleven echter voor Duitsland, die ze er alleen niet in bleven schieten. Zweden kreeg ook nog wel een paar gevaarlijke mogelijkheden, maar ook zij vergaten de kansen af te maken. Zo bleef het 1-2 en gingen de Duitsers met de olympische titel naar huis.

Brons was er voor Canada, dat de Braziliaanse ploeg nog maar eens in sportieve rouw dompelde. Deanne Rose en Christine Sinclair maakten de twee Canadese goals, terwijl voor Brazilië alleen Beatriz iets terug kon doen: 2-1.