Federer en Murray stomen door naar kwartfinales Wimbledon

Roger Federer en Andy Murray hebben zich eenvoudig geplaatst voor de kwartfinales van Wimbledon. Beide heren wonnen hun partij op Manic Monday eenvoudig in drie sets. 

Federer won met 6-2, 6-3 en 7-5 van  de Amerikaan Steve Johnson. Door zijn overwinning bereikt Federer voor de veertiende keer de kwartfinale op Wimbledon, waarmee hij het Open Era record van Jimmy Connors evenaart. In de kwartfinale treft de zevenvoudig Wimbledonkampioen de als negende geplaatste Marin Cilic. De Kroaat kon na 45 spelen alweer van de baan af, omdat tegenstander Kei Nishikori bij een 6-1 en 5-1 achterstand geblesseerd moest opgeven. De Japanner staakte de strijd vanwege een aanhoudende ribblessure. Nishikori moest vorige maand in Halle ook al opgeven met een ribblessure. 

Ook Murray had geen problemen om de kwartfinales te halen. De Brit had weinig te duchten van Nick Kyrgios. Het werd 7-5, 6-1 en 6-3. Wil de als tweede geplaatste Murray de halve finales halen, dan moet hij afrekenen met Jo-Wilfried Tsonga. De als zevende geplaatste Fransman plaatste zich voor de volgende ronde na een opgave van zijn landgenoot Richard Gasquet in de eerste set.

Ook Sam Querrey, de bedwinger van Novak Djokovic in de derde ronde, stoomde door naar de kwartfinales. Hij klopte, mede geholpen door 23 aces, in drie sets de Fransman Nicolas Mahut: 6-4, 7-6 en 6-4. Twee weken geleden in Rosmalen was Mahut nog te sterk voor de Amerikaan. Querry treft in de volgende ronde Milos Raonic, die voor het eerst in zijn loopbaan een 0-2 achterstand in sets omboog in een overwinning. De als zesde geplaatste Raonic plaatste zich ten koste van David Goffin voor de kwartfinale. Het werd 4-6, 3-6, 6-4, 6-4 en 6-4.

Raonic wist pas in de derde game van de derde set een servicegame van Goffin te winnen. Deze ene break bleek voldoende voor de derde set. In de vierde set was Goffin even heel dichtbij een belangrijke doorbraak. De Belg kreeg bij 2-2 een breakkans, maar wist deze niet te benutten. Een game later sloeg Raonic wel toe en was genoeg om een beslissende set uit het vuur te spelen. De beslissende set ging tot 2-2 gelijk op, maar opnieuw was het Raonic die voor het eerst door de service van zijn tegenstander wist te gaan. Net als in de derde en vierde set bleek één break beslissend. Bij 5-4 sloeg Raonic zich op zijn eerste matchpoint naar een plek bij de laatste acht.