Zusjes Williams, Cibulkova en Kvitova naar kwartfinales Wimbledon

Op maandag werden alle wedstrijden in de vierde ronde van Wimbledon gespeeld. Zowel de zusjes Williams, Dominika Cibulkova als Angelique Kerber wisten hun duel in de achtste finales te winnen. 

Titelhoudster Serena Williams is op Wimbledon eenvoudig doorgedrongen tot de kwartfinales. De zesvoudig kampioene klopte Svetlana Kuznetsova met 7-5 en 6-0. In de eerste set deed Kuznetsova niet onder voor Williams. Op 4-5 kon ze zelfs serveren voor setwinst. Williams brak echter terug en pakte toch de set. De tweede set ging eenvoudig naar de Amerikaanse. De 34-jarige Williams treft in de kwartfinale  Anastasia Pavlyuchenkova. Zij won met twee keer 6-3 van Coco Vandeweghe. De Russin staat voor het eerst in de kwartfinale. 

Venus Williams mag zich ook melden bij de laatste acht. Ze won in ruim anderhalf uur van haar als twaalfde geplaatste Spaanse tegenstander Carla Suarez Navarro. Het werd 7-6 (3) en 6-4. De als achtste geplaatste Amerikaanse mag in de kwartfinale aantreden tegen de ongeplaatste Yaroslava Shvedova. Zij versloeg Luca Savarova met 6-2 en 6-4. 

Angelique Kerber heeft in Londen nog altijd geen set verloren. De nummer vier van de wereld kende weinig moeite met Misaki Doi (WTA-49). Het werd 6-3 en 6-1. De Duitse treft in de kwartfinale Simona Halep, die eerder te sterk was voor Kiki Bertens. Halep sloeg zich in drie sets voorbij Madison Keys (9). Het werd 6-7(5), 6-4 en 6-3.

Cibulkova heeft in een thriller afgerekend met de als derde geplaatste Agnieszka Radwanska. Het werd 6-3, 5-7 en 9-7. Na breaks over en weer in set twee kon Cibulkova op 5-4 de partij uitserveren. Een matchpoint ging verloren en Radwanska kon terugbreaken. Met sterk spel won ze uiteindelijk de set met 5-7 en volgde een epische derde set. Op 5-6 kreeg de 27-jarige Radwanska tevergeefs een matchpoint, waarna uiteindelijk haar opponente bij een 8-7 voorsprong met haar 56ste winner een einde maakte aan de de wedstrijd. 

Voor een plekje bij de laatste vier gaat Cibulkova de strijd aan met Elena Vesnina, die met 5-7, 6-1 en 9-7 landgenote en dubbelpartner Ekaterina Makarova versloeg. De kwartfinales bij de vrouwen worden dinsdag gespeeld.