Hordeloopster scheurt achillespees af, maar finisht de race

Het is inmiddels een kleine week geleden, maar we wilden het jullie toch niet onthouden: de bijzondere prestatie van de Amerikaanse hordeloopster Shelby Ehrdal. Tijdens collegewedstrijden in de VS haalde ze de finale van de 400 meter horden, maar daarin ging het na twee hindernissen flink fout. Ehrdal scheurde haar achillespees af, maar van opgeven had ze nog niet gehoord.

"Ik hoorde een geluid en viel naar de grond. Daarna probeerde ik op te staan, maar mijn voet deed het niet en ik wist gelijk dat het mijn achillespees was", vertelt de jonge atlete. Zelfs de meest doorgewinterde wereldtopper zou opgeven, maar Ehrdal niet. Ze stond toch op, strompelde verder en worstelde zichzelf op een legale manier over alle horden, waarna ze bij de finish opgewacht werd door haar concurrentes - die haar direct ondersteunden. 

Ehrdal is het ultieme voorbeeld van teamgeest, want ze deed het niet voor zichzelf. Ze komt uit voor de universiteit van Idaho State en in zulke wedstrijden gaat het erom welk team het grootste aantal punten haalt. Om aan punten te komen moet de finale gehaald - en gefinished - worden. "Het was al jaren een droom van mij om een punt te scoren voor Idaho State op de 400 meter horden", waarvoor ze dus wel de finish moest halen. 

Na afloop hoorde ze ook officieel dat haar achillespees is afgescheurd en dat ze voorlopig dus even niet zal hardlopen. De operatie ging prima, dat dan weer wel. Ook was het de laatste wedstrijd uit haar universiteitscarrière - als ze weer fit is zit die er namelijk op - en dat was er één die ze niet snel zal vergeten. 

Ehrdal finisht haar race met een afgescheurde achillespees (Bron: YouTube)