Sloveense dubbelzege skivliegen Planica

De tweede dag van de World Cup-finale voor de schansspringers heeft een dubbele Sloveense zege opgeleverd. Op de beroemde Letalnica-skivliegschans in Planica zorgden Robert Kranjec en wereldkampioen Peter Prevc ervoor dat het thuispubliek uit haar dak kon gaan.

Prevc viel in de eerste ronde nog tegen doordat hij snel na de afsprong instabiel in de lucht hing, maar in de finaleronde ging het een stuk beter. Hij vloog naar 242 meter, veruit de beste sprong van de dag, en steeg zo nog naar de tweede plek. Kranjec liet zich de zege niet meer afpakken en behield een comfortable voorsprong op Prevc. Voor de ervaren skivliegspecialist Kranjec was het zijn zevende individuele World Cup-zege. Plek drie was voor de Noor Johann André Forfang. 

Zaterdag staat in Planica de landenwedstrijd op het programma, waarna op zondag het seizoen afgesloten wordt met de laatste individuele wedstrijd. Prevc heeft de World Cup al lang en breed binnen en is sinds vrijdag ook zeker van de eindzege in de World Cup skivliegen.