Weer World Cups alpineskiën afgezegd door gebrekkig winterweer

De bar slechte wintersportwinter heeft weer voor grote problemen gezorgd in het alpineskiën. Zondag moesten in het Sloveense Maribor en in het Duitse Garmisch-Partenkirchen World Cups afgelast worden.

In Maribor stond voor de dames een slalom op het programma en die ging wel van start. Na 25 skiesters waren er echter veel die de finish niet haalden of zelfs halverwege simpelweg weigerden verder te gaan. De piste was door de weersomstandigheden zo gevaarlijk dat uiteindelijk ook wedstrijdleider Atle Skårdal het niet meer verantwoord vond om verder te gaan. De wedstrijd werd afgelast en de skiesters en fans konden inpakken.

In Garmisch werd door de mannen zaterdag nog een afdaling geskied, zondag stond een reuzenslalom op het programma. Regen gedurende de nacht gooide echter roet in het eten, want de piste bleek onmogelijk op een degelijke manier geskied te kunnen worden. Ook in Garmisch werd dus besloten een streep door de wedstrijd te zetten, zoals dit seizoen in heel Europa al vaker gebeurd is.

Submitter:  Bron: FOK!sport