Skeletonner Dukurs wint ook vijfde World Cup met overmacht

Skeletonner Martins Dukurs heeft ook de vijfde World Cup van het seizoen gewonnen. De Let domineert de sport bij de mannen al jaren en wordt alleen bij hoge uitzondering verslagen. Zo'n uitzondering was er in het Amerikaanse Park City niet, want Dukurs was weer eens oppermachtig.

Met een tijd van 48,99 seconden raasde hij al als snelste over de finish van de eerste run, waar alleen het Zuid-Koreaanse supertalent Yun Sung-bin enigszins bij in de buurt kon blijven: 49,15. In de tweede run deed Iron Man Yun het weer bijzonder goed, maar op het onderste deel van de baan was de pure klasse van Dukurs simpelweg niet te verslaan. De Koreaan moest met 0,38 seconden achterstand genoegen nemen.

De derde plek ging naar de Duitse Axel Jungk, die 0,70 seconden achter Dukurs eindigde. Hij hield het Amerikaanse duo Matt Antoine en Nathan Crumpton van zich af. Voor rookie Crumpton was het pas zijn vierde wedstrijd in de World Cup en zijn vijfde plaats was dan ook een forse verbetering van zijn beste resultaat tot dusverre: achttiende in Winterberg. 

In het klassement staat Dukurs uiteraard met kop en schouders boven de rest. Jungk staat op plek twee, vooral doordat Yun bij de eerste wedstrijd van het seizoen slechts twaalfde werd en nu de derde plek in de stand inneemt. 

Niemand is zo goed als Martins Dukurs (Foto: Getty)