Skeletonster Le Conté geeft goed resultaat weg, Meylemans weer sterk

Skeletonster Joska le Conté heeft tijdens de World Cup in Park City haar beste resultaat van het seizoen neergezet. De Nederlandse werd zestiende op de Amerikaanse baan, maar er leek halverwege veel meer in te zitten.

Na een van haar beste runs van het seizoen stond Le Conté nog op een erg knappe elfde plek halverwege de wedstrijd, 1,01 seconden achter de Duitse leidster Tina Hermann. In de tweede afdaling ging het echter een stuk minder goed voor de Nederlandse, die vooral in de laatste paar bochten veel tijd inleverde. Doordat het allemaal erg dicht bij elkaar zat halverwege het deelnemersveld leverde Le Conté plotseling maar liefst vijf plekken in: ze werd uiteindelijk zestiende. 

Hermann was in beide runs ongenaakbaar ondanks een wat minder snelle start. Ze stuurde dusdanig goed - en weinig - dat ze zonder grote problemen haar derde overwinning van het seizoen kon pakken. Op 0,41 seconden van de Duitse ging de tweede plek knap naar de Canadese Jane Channell, terwijl regerend World Cup-kampioene Janine Flock uit Oostenrijk op exact een halve seconde derde werd. Een sterk optreden was er ook weer van de pas 19-jarige Belgische Kim Meylemans. Zij werd samen met Sophia Griebel uit Duitsland gedeeld achtste en haalde zo voor de vierde keer in vijf wedstrijden in haar debuutseizoen de top-10.