Ecclestone: "Geen Duitse GP in 2017"

De grote prijs van Duitsland mag komende zomer na een jaar afwezigheid dan wel weer terug op de Formule 1-kalender zijn geplaatst, het toekomstperspectief van de race bij onze oosterburen blijft ongewis. "Ik denk dat we met zekerheid kunnen zeggen dat we in 2017 geen race in Duitsland zullen krijgen," stelt Bernie Ecclestone dan ook somber. Komend seizoen zal de race eind juli verreden worden op de Hockenheimring. Het circuit heeft een overeenkomst om iedere twee jaar de race te organiseren, afwisselend met de Nürburgring.

Het beroemde circuit in de Eiffel zit echter in financiële problemen en dat hebben ze volgens Ecclestone zelf veroorzaakt. "Toen het te koop stond, zou ik het overnemen," zegt de Brit. "Maar toen kregen ze een bod dat twee miljoen hoger was en dat bod hebben ze aangenomen. Als ze het aan mij hadden verkocht, hadden ze de komende honderd jaar op de kalender kunnen staan. Het is teleurstellend en frustrerend, maar dat is de reden waarom we de Nürburgring zullen verliezen."  

Los van de financiële perikelen, kampen beide Duitse racebanen met teruglopende bezoekersaantallen. Toen Michael Schumacher de sport nog domineerde puilden de tribunes uit hun voegen, maar de laatste jaren zaten ze nog maar net halfvol. Blijkbaar spreken Sebastian Vettel en Nico Rosberg, die beiden al eens voor hun thuispubliek wisten te winnen, niet zo tot de verbeelding als dat Schumacher dat deed. Het stelt Ecclestone voor een raadsel: "Het is een mysterie voor mij. Ik heb geen idee wat er mis is gegaan, maar blijkbaar hebben de Duitsers het plezier in de sport verloren."