400 bezoekers benefietavond Herman Renz

Een benefietavond voor Circus Herman Renz heeft maandagavond in Eindhoven zo'n vierhonderd bezoekers getrokken. Dat meldde een woordvoerder van het circus.

Ongeveer vijftien Nederlandse zangers onder wie Grad Damen en Stef Ekkel traden op. Naast de muzikale optredens kreeg het publiek ook diverse circusacts te zien. De opbrengst komt geheel ten goede aan het circus, dat een grote schuld heeft bij de Belastingdienst.

In de tent was plaats voor achthonderd mensen. "Een halfvolle tent dus, maar geen domper. Deze mensen hebben toch maar mooi de moeite genomen om ons te steunen", aldus de woordvoerder.

Lastendruk
Circus Herman Renz kampt met tegenvallende bezoekersaantallen en een verhoogde lastendruk. Het moet bijvoorbeeld extra premie betalen omdat het met seizoenskrachten werkt. Het circus heeft van de fiscus tot begin volgende maand de tijd gekregen om een belastingschuld van 130.000 euro te voldoen.

In de loop van dinsdag hoopt het circus met een tussenstand te komen van het bedrag dat is opgehaald tijdens de benefietavond en enkele andere inzamelingsacties.

400 bezoekers benefietavond Herman Renz
400 bezoekers benefietavond Herman Renz (Foto: ANP)