Dodental noodweer Utah stijgt naar 18

Het dodental als gevolg van het noodweer in de Amerikaanse staat Utah is woensdag opgelopen naar achttien. Ondertussen gaat de zoektocht naar twee vermisten door.

Op twee plekken ontstonden begin deze week vloedgolven in Utah. Maandag werden in het plaatsje Hildale, op de grens tussen Utah en Arizona, automobilisten getroffen door een 'grote muur van water en brokstukken'. Twee voertuigen met daarin zestien mensen spoelden weg. Twaalf mensen vonden de dood. Een jongetje van 6 jaar wordt nog vermist. Met speurhonden wordt naar hem gezocht.

Kort na het drama in Hildale werd een groep mensen in het nationale park Zion getroffen door hevige regenval. Ze waren aan het canyoningen, waarbij ze al glijdend, zwemmend, klimmend en afdalend allerlei diepe kloven ontdekten. De route staat te boek als 'uitdagend'. Er zijn onder meer veel steile hellingen. Door het noodweer ontstonden vloedgolven. Zes mensen kwamen om het leven. Naar een zevende wandelaar wordt nog naarstig gezocht. Aanhoudend slecht weer en de dreiging van nieuwe overstromingen bemoeilijken de reddingsoperatie van hulpverleners.

Dodental noodweer Utah stijgt naar 18
Dodental noodweer Utah stijgt naar 18 (Foto: ANP)