Mercedes in dubio over motoren voor Red Bull

Mercedes twijfelt of het in de toekomst Formule 1-motoren moet gaan leveren aan grote concurrent Red Bull Racing. De Oostenrijkers willen Renault graag inruilen voor het merk uit Stuttgart, maar dat wil zelf met het fabrieksteam beter presteren dan de grote rivaal.

Mercedes-motorsportbaas Toto Wolff gaf tegenover La Gazetta dello Sport dan ook de twijfel over het leveren aan Red Bull weer. "Ze hebben een contract met Renault en ik wil me daar niet tussen dringen, maar als hoofd van Mercedes' motorsporttak en iemand die aan het belang van de sport als geheel denkt, zou het een interessante optie zijn."

Dat Mercedes het leveren van krachtbronnen overweegt komt doordat Red Bull een jong publiek aan zich gebonden weet. Een directe concurrent aan de sterkte motor in het Formule 1-veld helpen is de andere zijde van de medaille. "Als teambaas van de Formule 1-stal van Mercedes, weet ik dat het niet verstandig zou zijn om een rivaal die erom bekend staat goede auto's te bouwen op deze manier sterker te maken."

Red Bull heeft nog tot eind 2016 een contract met Renault, maar dat bedrijf lijkt na alle kritiek uit het Oostenrijkse kamp de verbintenis niet willen verlengen. Daarom wil Red Bull met Mercedes in zee, al zou er ook een aanbod van Ferrari liggen dat wel dezelfde motoren zou willen leveren als dat het fabrieksteam krijgt.