Nieuwe rechtszaak tegen Bill Cosby

Bill Cosby is opnieuw aangeklaagd door de vrouw met wie hij in 2006 een schikking trof. Andrea Constand wil volgens The Wrap graag dat de vertrouwelijkheidsovereenkomst rondom de schikking nietig wordt verklaard.

Constand klaagde Cosby in 2005 aan voor seksueel misbruik. De twee troffen in 2006 een schikking waarin werd afgesproken dat de details geheim zouden blijven. Maar volgens Constand hebben de komiek en zijn advocaten die overeenkomst herhaaldelijk verbroken. Hierdoor heeft zij te kampen met 'ongewilde media-aandacht' en vindt ze dat 'ze zichzelf moet verdedigen'.

Ook is Constand boos omdat Cosby nieuwe beschuldigingen van seksueel misbruik van andere vrouwen heeft ontkend. Ze wil daarom dat alle schikkingsvoorwaarden en het volledige verhoor van Cosby door haar advocaten openbaar worden gemaakt.

Eerder deze week werd al een deel van dat verhoor openbaar op verzoek van persbureau AP. Uit dat deel is gebleken dat Cosby heeft toegegeven drugs aan een vrouw te hebben gegeven om seks met haar te hebben.