Li Jie met marathonpartij naar halve finale Spelen

De Nederlandse tafeltennisster Li Jie heeft zich donderdag met de nodige moeite geplaatst voor de kwartfinales op de Europese Spelen in het vrouwenenkelspel. Een immense comeback in de vijfde game lag aan de basis van de zege op de Franse Li Xue. Het werd 4-2 voor de Nederlandse.

In de derde game trakteerde de Franse tafeltennisster Li Jie juist op een inhaalrace. Ze stond vier punten achter, maar won de game met 11-8. Nadat Li Jie de vierde game weer had gewonnen en zo de stand gelijk trok, leek de Française weg te lopen in de vijfde game. Li Jie boog een 6-2 achterstand echter om naar een 11-8 gamewinst.

In de zesde game had de Nederlandse moeite om de wedstrijd uit te spelen, maar ze trok de game uiteindelijk met 12-10 over de streep. Donderdagmiddag speelt Li Jie de kwartfinalepartij tegen de Duitse titelfavoriete Han Ying.

Li Jiao voegt zich bij haar teamgenoot Li Jie in de kwartfinales van het damesenkelspel op de Spelen. Donderdagochtend versloeg ze de Oostenrijkse Liu Jia in vier games: 12-10, 11-6, 11-7, 11-8.

De Nederlandse tafeltennisster had in de eerste set nog enige moeite met de Oostenrijkse, maar domineerde daarna de wedstrijd. Ze verloor veel minder opslagen dan haar opponente, kwam nooit op grote achterstand en speelde uiteindelijk de wedstrijd in ruim een half uur uit.

Li Jiao in actie tijdens de landenwedstrijd, waar Nederland zilver pakte (Foto: Getty)


Update 15.37 uur

Li Jie heeft de halve finales van het tafeltennistoernooi op de Spelen in Baku bereikt. De Nederlandse had zeven games nodig om haar als eerste geplaatste Duitse rivale Han Ying te verslaan: 8-11, 7-11, 11-6, 11-7, 11-9, 9-11, 11-8.

Aanvankelijk leek het erop dat de kwartfinales het eindstation zouden zijn voor de 31-jarige Li Jie. Binnen twintig minuten had ze de eerste twee games verloren, maar daarna knokte zich terug. Ze won drie games en kwam op voorsprong, maar kon de partij nog niet beslissen. Ying vocht terug en bracht de stand op 3-3. In het laatste bedrijf hield de Nederlandse ten slotte het hoofd koel en benutte ze bij een stand van 10-8 haar matchpoint.