Noord-Korea bedreigt Duits filmfestival om The Interview

Noord-Korea bedreigt de organisatoren van het filmfestival in Berlijn met 'genadeloze straffen' omdat daar de film The Interview zou worden getoond. Nou is dat de taal die we van die mafkezen gewend zijn, maar het geestige is dat de film daar helemaal niet te zien is! Met hun vermeende computerkunde, ze worden zelfs verdacht van de Sonyhack, kunnen ze dus niet eens even opzoeken waar de film wel en niet vertoond wordt.

Mogelijk hebben de Noord-Koreanen twee zaken door elkaar gehaald. Op 5 februari wordt niet alleen het festival geopend, maar begint ook de vertoning van The Interview in de Duitse bioscopen. Wie op internet The Interview en Berlinade aan elkaar koppelt, vindt bovendien een korte film van Ernest Pintoff onder dezelfde naam. Die is echter al jaren geleden op het festival te zien geweest en gaat niet over Noord-Korea.

Het Noord-Koreaanse staatspersbureau KCNA schrijft dat Duitsland zich bij 'de vijandige acties van de VS tegen Noord-Korea' aansluit. Mensen die daaraan meewerken en de 'soevereiniteit en waardigheid van de Volksrepubliek beschadigen', zullen meedogenloos worden gestraft. Hoe ze zichzelf te kijk zetten, is haast even komisch als de comedy The Interview zelf