Van Gaal wisselt United naar zege, Chelsea haalt uit

Manchester United heeft zaterdag de uitwedstrijd bij het laaggeklasseerde Queens Park Rangers gewonnen. Invallers Marouane Fellaini en James Wilson tekenden voor de treffers van het elftal van trainer Louis van Gaal (0-2).

De voormalige bondscoach van het Nederlands elftal liet Fellaini en Wilson na rust invallen. Ze maakten een einde aan een serie van drie competitieduels zonder zege van zijn club.

Van Gaal kon geen beroep doen op de aan een enkel geblesseerde Robin van Persie. Hij verving de aanvoerder van het Nederlands elftal door Radamel Falcao. De Colombiaan miste drie goede kansen op de openingstreffer. Hij stuitte tot tweemaal toe op doelman Robert Green. In de slotfase kreeg hij de bal zelfs niet in het verlaten doel.

Fellaini was na 58 minuten wel doeltreffend voor United, waarvoor Daley Blind de hele wedstrijd speelde. Wilson scoorde in blessuretijd. Leroy Fer ging na 69 minuten naar de kant bij de thuisploeg.

Chelsea heeft de koppositie verstevigd met een ruime zege bij Swansea City (0-5). Het elftal van trainer José Mourinho leidde bij rust al royaal met 4-0. Oscar opende de score al na vijftig seconden. Hij trof in de 34e minuut wederom doel. Diego Costa tekende eveneens voor twee treffers. André Schürrle bepaalde in de slotfase de eindstand.

Dwight Tiendalli speelde de hele wedstrijd voor Swansea City. Marvin Emnes mocht na ruim een half uur invallen. Chelsea vergrootte de voorsprong op naaste belager Manchester City tot vijf punten. De regerend kampioen speelt zondag voor eigen publiek nog wel tegen Arsenal.