De Guzman voorkomt nederlaag Napoli

Napoli heeft een beschamende thuisnederlaag tegen Empoli maar net voorkomen. Door een treffer van invaller Jonathan de Guzman eindigde het duel in Stadio San Paolo in 2-2. De international was in de zeventigste minuut in het veld gekomen voor Dries Mertens en scoorde vlak daarna.

Empoli had brutaal een 2-0-voorsprong genomen. Simone Verdi maakte na negentien minuten 1-0, Daniele Rugani verdubbelde de score vlak na rust. Via een flink offensief, trainer Rafael Benitez bracht ook nog Gonzalo Higuaín, kwam Napoli via Duvan Zapata op 2-1, waarna De Guzman alsnog een punt redde.

Door het puntenverlies zet Napoli de derde plek op het spel. Genoa, Sampdoria en AC Milan kunnen de ploeg alle drie nog passeren.