Kromowidjojo kijkt uit naar clash op 100 vrij

Femke Heemskerk en Ranomi Kromowidjojo wacht vrijdag een clash met de Zweedse Sarah Sjöström om de titel op de 100 meter vrije slag. De drie vrouwen lijken bij de wereldkampioenschappen kortebaan in Doha om het goud op het koninginnennummer te gaan strijden. "Het wordt een goede strijd", keek Kromowidjojo bij de NOS vooruit.

De olympische kampioene op de 50 en 100 meter vrij heeft alles de komende jaren gericht op Rio, maar wil nu ook in Doha wel schitteren. "Nu ik hier eenmaal ben, wil ik ook wel voor het hoogst haalbare gaan."

Kromowidjojo zwemt in Doha haar eerste grote toernooi sinds vorig jaar december. Ze liet de EK langebaan in Berlijn na een periode van trainerswisselingen schieten. Ze zit nu weer goed in haar vel en heeft veel vertrouwen gekregen van het gouden optreden op de 4x200 meter vrij. ,"Het was een mooie opsteker. Het was voor mij vooral heel fijn om weer relaxed te zwemmen. Ik dook in het water en had het gevoel: het zit weer goed."

Kromowidjojo kwalificeerde zich donderdag met een tijd van 51,57 als derde voor de finale van de 100 meter vrij. Heemskerk ging met 51,51 als tweede door en de Zweedse Sarah Sjöström was de snelste in 51,46.