Veel doden bij zelfmoordaanslag school Nigeria

Een zelfmoordaanslag op een middelbare school in Nigeria heeft maandag aan 48 scholieren het leven gekost. Dat heeft een bron bij het mortuarium in de stad Potiskum gezegd. Volgens mensen die de aanslag overleefden was de dader gekleed in een schooluniform. In dezelfde stad kwamen vorige week dertig mensen om bij een zelfmoordaanslag.

Zo'n tweeduizend scholieren waren samengekomen voor een bijeenkomst in de school toen de dader zich opblies. Volgens lokale ziekenhuizen raakten tientallen mensen gewond en moeten er waarschijnlijk amputaties worden uitgevoerd.

Het leger haastte zich naar de plek des onheils, maar werd door een woedende menigte onthaald met een regen van stenen. De Nigeriaanse bevolking is al langer kwaad op het leger, dat er de afgelopen vijf jaar niet in is geslaagd het geweld door islamitische extremisten een halt toe te roepen. De strijd heeft de afgelopen jaren aan duizenden mensen het leven gekost.

De verantwoordelijkheid voor de aanslag is nog niet opgeëist, maar de verdenking gaat uit naar terreurbeweging Boko Haram.