Sneijder traint deels apart van groep

Wesley Sneijder en Arjen Robben hebben niet de volledige groepstraining van Oranje meegedaan. Dat gold ook voor Terence Kongolo en uiteraard voor Nigel de Jong en Leroy Fer.

Bondscoach Louis van Gaal begon de training traditioneel met een praatje en daarbij waren alle 23 spelers present. Leroy Fer en Nigel de Jong zonderden zich daarna vanwege hun blessures af.

De Jong is minimaal twee weken uitgeschakeld vanwege een liesblessure en Fer liep vorige week tijdens de training een hamstringblessure op. Daarom was hij niet beschikbaar voor het duel met Mexico. De vraag is nog of hij komende zaterdag tegen Costa Rica wel kan spelen.

Ook Sneijder trainde het eerste gedeelte van de training, met wat loop- en krachtoefeningen, apart. Volgens de KNVB had de 30-jarige Utrechter last van zijn rug, maar was er niks ernstigs aan de hand. Zijn uitzondering was dan ook met name uit voorzorg.

Sneijder sloot bij de pass- en trapoefeningen weer aan en deed ook gewoon mee bij het positiespel, waarbij Van Gaal twee groepen van acht samenstelde. Arjen Robben en Terence Kongolo sloegen die sessie over en gingen voor zichzelf aan de slag.

Sneijder, Kongolo en Robben zijn zaterdag tegen Costa Rica vooralsnog gewoon inzetbaar. Uit de verdeling van de achttallen kon verder geen conclusie worden getrokken over de eventuele vervanger van Nigel de Jong op het middenveld.